most important fundamental principle of Jainism

What is considered the most important fundamental principle of Jainism?
(a) Karma
(b) Non-violence
(c) Dispassion (Virag)
(d) Loyalty
Ans: (b) ________________________________________
10. Which crop was first cultivated in Sri Lanka under plantation agriculture?
(a) Coffee (b) Tea
(c) Rubber (d) Coconut
Ans: (a)
________________________________________
11. Which of the following element is NOT a metal?
(a) Al (b) P
(c) Ca (d) K
Ans: (b)
________________________________________
12. Charge on proton is equal to the charge on ______.
(a) Electron
(b) Positron
(c) Neutron
(d) Alpha particle
Ans: (b)
________________________________________
13. In India, the oath of secrecy to union ministers is administered by whom?
(a) The Prime Minister of India
(b) Comptroller and Auditor General of India
(c) The President of India
(d) Chief Justice of India
Ans: (c)
________________________________________
14. After how much time the laws made by Parliament on the state subjects during a National Emergency become inoperative and cease to operate?
(a) Three months
(b) Six months
(c) Nine months
(d) Twelve months
Ans: (b)
________________________________________
22. During the free fall of the object, the decrease in potential energy, at any point in its path, appears as an equal amount of increase in ______.
(a) kinetic energy
(b) work done
(c) heat energy
(d) gravitational force
Ans: (a)
________________________________________
23. Water which is suitable for drinking is called ______ water.
(a) hygienic (b) sparkling
(c) potable (d) sanitary
Ans: (c)

25. Web applications are designed to interpret _______ to display text, images etc.
(a) HTML
(b) Hyperlinks
(c) Computers
(d) World Wide Web
Ans: (a)

1. Which of the following is a characteristic of pure monopoly?
(a) one seller of the product
(b) low barriers to entry
(c) close substitute products
(d) perfect information
Ans:(a)
________________________________________
2. When was the first EPZ set up in Kandla?
(a) 1965 (b) 1970
(c) 1975 (d) 1995
Ans: (a)
________________________________________
3. Which of the following is NOT a salt water lake?
(a) Caspian Sea
(b) Lake Baikal
(c) Great Salt Lake
(d) Lake Van
Ans: (b)
________________________________________

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

Type of lake , details about Lake , Example & pdf